Heb jij voor jouw medewerkers een gezonde werkplek?

Heb jij voor jouw medewerkers een gezonde werkplek?

Tegenwoordig stellen we hoge eisen aan ons werk én onze werkplek. We zijn tenslotte een groot deel van ons leven op deze plek te vinden.  

Onze werkplek moet gezond, veilig en prettig zijn om te werken. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor alle medewerkers. Zij moeten zich er goed voelen. Een gezonde werkplek bevordert de productiviteit en verlaagt het ziekteverzuim. Je wilt tenslotte dat je medewerkers het naar hun zin hebben. In ons eerdere blog gaven we je al tips over hoe je je medewerkers kunt motiveren. Een gezonde en fijne werkomgeving helpt hierbij. 

Een gezonde werkplek creëren

Een gezonde werkplek maakt werknemers energieker, creatiever en het zorgt ervoor dat ze met een beter gevoel naar het werk gaan. Ze kunnen het zeker waarderen dat er in hen geïnvesteerd wordt! Maar hoe maak je een werkplek nou gezond? 

In deze blog geven we je een aantal tips als je op zoek gaat naar een nieuwe locatie of je locatie een upgrade wil geven. Voor een gezonde werkplek!  

Beweging en voeding

Het constant werken achter een scherm is niet gezond. Maar soms ontkom je er niet aan, het hangt dan ook sterk samen met je werkzaamheden. Maar als je tijdens het werk voldoende pauzes houdt, scheelt dat al veel. Dit hoeven geen lange pauzes te zijn, maar 5 minuten van je scherm af is al voldoende! Laat je medewerkers koffie voor je halen, dat is dus eigenlijk heel sociaal 😊.   

Heeft iedereen de mogelijkheid om ten alle tijden iets gezonds te eten? Wat dacht je van een lekkere gevarieerde fruitschaal op kantoor? Het is gezond en ziet er nog eens gezellig uit.  

Het klimaat

Productiviteit kan verminderd worden door te weinig frisse lucht en te veel CO2. Een goede klimaatbeheersing, openslaande ramen en planten kunnen hierbij helpen. Daglicht heeft positieve uitwerking op de houding, stemmingen, alertheid en lichaamstemperaturen van je werknemers. En planten dragen ook nog eens bij aan de sfeer op kantoor.  

Houding en interieur

Een goede houding is essentieel voor de lichamelijke gezondheid van je werknemers. Een in hoogte verstelbaar bureau of gecertificeerde bureaustoelen zorgen voor een werkplek op maat. Er zijn voldoende specialisten op dit gebied te vinden! 

Ook kan een uitdagend interieur stimuleren om meer te bewegen. Denk eens aan leuke spelelementen in die ruimte die je toch niet echt gebruikt! Misschien een voetbaltafel, pingpong tafel, dartbord of mini golfbaan. Ook tof voor de teamspirit! 

Subsidie voor een gezonde werkplek

Wist je dat je voor het creëren van een gezonde werkplek ook subsidie kunt aanvragen?  

Moet een werkgever extra kosten maken om werk mogelijk te maken om een werknemer in dienst te nemen of juist in dienst te houden? Dan dient soms de werkplek aangepast worden. 

Als werkgever kan je bij het UWV een vergoeding aanvragen voor niet-meeneembare aanpassingen op de werkplek of in het bedrijf. Bijvoorbeeld voor een aanpassing van de werkplek, communicatiemiddelen of een aanpassing van de inrichting van het bedrijf.  

Om voor subsidie in aanmerking te komen gelden wel bepaalde voorwaarden. Lijkt je dit interessant of heb je hulp nodig bij het uitzoeken en aanvragen van bepaalde subsidies? Wij helpen je graag! 

vdkarveraart